Måndag I

Läser morgontidning vid ett bord i skolan, tåflörtar oavsiktligt med hennes svarta Dr. Martens, borden är för små för våra långa ben. Du har åkt tåg och kommit fram till staden som aldrig kommer att bli vår men som har varit din så länge nu. Du känner varje gata, varje hörn och jag saknar dig.

Att vakna upp under samma täcke som dig en pollenallergisk måndagsmorgon klockan tio i sju är det bästa som finns, trots att man måste rusa upp ur sängen genast, inga nej stannar tiden.
Hälla i sig kaffet, leta upp alla böckerna, knyta skorna på samma bänk jämte varandra precis som alla andra måndagar för alltid. Hur mycket är din klocka för båda mina går olika, den som var 22 innan när din var 22 är 24 nu. Låsa dörren och uppförsbacke, sticka ned handen i din ficka, mellan din armbåge och kroppen. Röda Dr. Martens med gula skosnören, fyra stycken på bussen mot stan 31 minuter innan åtta. Hinner knappt med en hejdåpuss innan mina ensamma kängor står ensamma på busshållplatsen och dina är på väg bort.

Måndag morgon, tio minuter i elva, tre timmar sedan det var måndagsmorgon under täcket, inget nej kan stanna tiden men snart är det onsdag och då är du här igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s