Sommarmåndag

Tjugo grader och sol och hela min kropp längtar efter din. Sitter utanför kafeterian, dricker kaffe och läser en bok vars ord glöms bort så fort de passerat hornhinnan. Tänker på dig och allt annat glöms bort.

Jag hatar att gå upp på morgonen när din varma kropp nästan lyser i solskenet som faller in genom fönstret. På väggarna dansar regnbågar från min halvmåneformade prisma och jag vill inget heller än att ligga med näsan precis där din hals blir till vänster axel och bara andas in din sovdoft, din trygghetsdoft hela dagen. Eller i alla fall till sent på förmiddagen, för att gå upp vid tio och äta frukost tillsammans vid bordet på framsidan under körsbärsträdet. Körsbärsträdet vars blommor faller som snö på våra bara fötter och det gröna gräset och solen bränner våra kinder och slutna ögonlock i en kyss, i tusen.

Våren var liksom aldrig här, sommaren kom som en explosion. Vaknar med ögon kliande av pollen allergi för våra kroppar under täcket blir för varma för att det ska gå och sova med fönstret stängt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s